Wedstrijd 30 maart 2014.

Zondag was het weer zover , onze derde dressuurwedstrijd .

Zaterdag was het al een drukke boel met het wassen en toiletteren van de paarden .

s'Nachts , omdanks het lekkere weer , de paarden nog wel een dekentje om gedaan anders is bij de witte heren alles voor niets geweest .

Zondag-ochtend ,het was al zo vroeg door het ingaan van de zomertijd , was er om half negen al gerommel op stal .

Het eerste groepje , drie amazone's in de B-1 stapten om half tien op het paard om te gaan losrijden .

Rond die tijd melde zich ook de jury .Na even gezellig bijkletsen en een kopje koffie gingen de dames om 10 uur naar boven om aan hun jureer-taak te beginnen .

De 3 dames reden een zeer nette proef . Daarna waren de B-O amazone's aan de beurt .Met dank aan alle hulp op stal , kwamen deze amazone's keurig op tijd met mooi gevlochten paarden de bak in . Alleen moeten Lyanne en ik nog maar hameren en stampen want één amazone presteerde het om de hele proef consequent op het verkeerde been licht te rijden . Na een gezellige dag konden we meteen na de laatste proef aan de prijsuitreiking beginnen .

 

Voor de punten zie uitslagen .

Wedstrijd 26 Januari 2014

Vandaag voor de tweede keer een wedstrijd , en ook een aantal nieuwe gezichten .

Zaterdag was het al een enorme drukte op stal met wassen , vlechten , en een

hoop gekwebbel . Zondag-ochtend vroeg stonden de eerste enthousiaste amazone's alweer voor de deur . De vlecht uit de staart (mooie slagen) nog even laten glimmen met een wollen handschoen en de eerste amazone kon , na een laatste keuring van Yvonne , de bak in.

In het jury-hok zat Mevr. van Duppen , bij ons van hééél vroeger bekend als Jolanda van Driel . Aan haar de moeilijke taak om alle combinatie's netjes te beoordelen . De ene pony ging zóóó hard , die had zelfs geen tijd om de voltes te draaien , en andere mochten wel iets vlotter . Op stal liep alles ook gesmeerd , met dank aan Yvonne en Peter , want hier en daar waren de paarden wel erg groot voor de amazone's .

In de kantine waren het Anita en Emmy die weer voor de innerlijke mens zorgden  kopje koffie , kopje thee , soepje , tosti , en een hoop geklets , super gezellig !

Na een leuke dag konden de prijzen en rozetten worden uitgedeeld.

 

Op naar de volgende wedstrijd  30 MAART.

 

 

 

Wedstrijd 11 November 2013.

Ja , 11 November was het weer een keer zover , een onderlinge wedstrijd .

Er waren 22 deelnemers , dus een lange dag .

Al héél vroeg gingen de stal-deuren open en stonden de eerste zenuwachtige ruiters hun paarden te vlechten en poetsen . Al vroeg losrijden om de stijve spiertjes een beetje los te krijgen ( van ruiter of paard? ) , en dan om 10.00 de eerste amazone onder toeziend oog van Naomy de rijbaan in . Die eerste amazone was Yvonne , die een hele nette proef reed , wat later ook bleek - goed voor een winst-puntje , Daarna Jennefer die ons liet zien dat Chrut echt alle oefeningen van het Z nog kan , super .

In de kantine werd het steeds drukker , zenuwachtige kinders maar ook zenuwachtigen ouders . Maar onder het genot van een kopje koffie , een heerlijke tosti en een lekker kopje soep , ging dat al snel beter . Er werd geweldig gereden , en om half drie konden we de punten bekend maken . Een heleboel blijde gezichten , de eerste prijs een bekertje en verder alle deelnemers een mooi lint .

Een geweldige dag , zeker nog een keer .

 

MEDIO JANUARI 2014 !!