Ponykampdag  dinsdag 30 april .

Ponykampdag komt er weer aan!!!

Op dinsdag 30 april organiseren wij op de Lynaeshoeve te Heenvliet een ponykampdag voor alle kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

De kinderen kunnen van 9.30 uur t/m 16.00 uur bij ons terrecht voor een leuke dag boordevol (paarden)activiteiten.

De kinderen worden gedurende de dag begeleid door een gespecialiseerd team van sociaal pedagogisch werker, verpleegkundige en paardengedragstrainers. Samen gaan zij een leuke maar vooral ook leerzame dag beleven met de brave en goed getrainde paarden van de Lynaeshoeve.

Natuurlijk worden de kinderen ook voorzien van een lekkere lunch en zorgen wij voor een versnapering tussendoor.

Wij hebben er zin in!

Wat: Ponykampdag

Wanneer: dinsdag 30 april 2019

Wie: kinderen 4 t/m 12 jaar)

Waar: Manege Lynaeshoeve te Drieendijk 7 Heenvliet

Kosten: 50 euro

Aanmelden kan via : equinologica@outlook.com

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Wilt u uw kind optimaal kunnen begeleiden bij zijn/ haar hobby? Schrijf u dan nu in voor de cursus: Help, mijn kind heeft een hobby.

Tijdens deze cursus leert u in de theorie en de praktijk alle aspecten om zo veilig en optimaal mogelijk u kind te begeleiden bij zijn/ haar hobby.

Voor meer info of inschrijven kunt u een mail sturen naar equinologica@outlook.com

Na vele verzoeken is het weer zo ver! We gaan een introductiecursus paardengedragstraining organiseren voor volwassenen.

Tijdens deze cursus staan we stil bij het natuurlijke gedrag en het leervermogen van een paard. Hoe kun je het paard zo optimaal mogelijk en geweldloos trainen? Waarom laat een paard bepaald gedrag zien en hoe gaan we daar mee om?

De ochtend zal bestaan uit een stukje theorie waarin we belangrijke aspecten van het trainen van paarden aanhalen. Daarna gaan we in de praktijk aan de slag met o.a. grondwerk, loswerken, schrik-en obstakeltraining/ trailerladen en longeren aan de dubbele lijnen.

Dus wil jij graag meer leren over paarden? Loop je tegen problemen aan met je paard? Wil jij de band met je paard verbeteren of heb je gewoon zin in een leuke en afwisselende dag waarin je actief kan deelnemen aan de verschillende elementen van het trainen van paarden? Kom dan naar deze introductiecursus.

Wie: 16+
Wat: Introductiecursus paardengedragstraining
Waar: Manege lynaeshoeve, drieendijk 7 te Heenvliet
Wanneer: Zondag 23 juni 2019
Tijd: 10:00 t/m 16.30
prijs: 65 euro, inclusief Lunch

opgeven kan via: equinologica@outlook.com

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen

Jaaaaa eindelijk is het weer zo ver. Binnenkort starten we weer met de kidscursus: Assistent paardentrainer( leeftijd 8- 16 jaar)

Treed in de voetsporen van een paarden trainer en leer bij ons alles over paarden en hun gedrag.
Hoe kan je veilig met paarden trainen? Hoe wordt je een goede leider voor je paard? Hoe zorg je er voor dat jou paard heel stoer wordt? Of wat dacht je van je paard los de trailer in laten lopen?

In 6 lessen werken we aan de basisvaardigheden van het trainen van paarden.
Naast dat de lessen heel leuk zijn werken we ook gelijk met de kinderen aan het opdoen van succes ervaringen, inzicht in eigen kwaliteiten, probleemoplossend vermogen, sociale vaardigheden, het maken van planningen etc... aangeboden vanuit de visie van EAT en sociaal pedagogisch werk.

We werken met onze eigen paarden. Dus een eigen paard is niet nodig. Heb je die wel dan kan die in overleg mee gebracht worden.

Bij aanvang van de eerste les krijgen alle kinderen een map mee. Hierin kunnen zij hun successen van iedere les opslaan. Samen met mooie foto's en leuke opdrachten en tot slot een diploma wordt dit een map om trots op te zijn.

Schrijf je snel in !   equinologica@outlook.com